Produktslinga:
NYTT
Stor bild på Kalklitir limepaint 1 kg, Sand
Bild 2 på Kalklitir limepaint 1 kg, Sand Bild 3 på Kalklitir limepaint 1 kg, Sand Bild 5 på Kalklitir limepaint 1 kg, Sand

Kalklitir limepaint 1 kg, Sand

Kalklitir

798 kr

Leveranstid:

3-5 dagar

 

Beskrivning

Färgen Sand är en väldigt ljust grå nyans.

Obs! Behöver du fler än vad vi har i lager? inga problem. Hör av dig! Vi får hem leveranser från Kalklitir varje vecka. Hör av dig så ser vi till att öppna upp så du kan lägga order på antalet du behöver och vi ser till att skynda på just din färg. 

Kalklitir är en underbar färg med lite betongkänsla, rå men ändå mjuk med en matt yta. Kalklitir är isländskt och gjord av vatten, kalk och pigment. Kalklitir är en naturprodukt och är möjligen den mest miljövänliga färgen som finns.

Tänk på att färgåtergivningen varierar från skärm till skärm så vill du veta exakta nyansen beställ hem ett färgprov som du också hittar som produkt under varumärke Kalklitir.

Kalklitir är förpackade i vackra påsar om 1 kg pulver. 1 kg pulver mixas med 1,7 liter vatten = 2 liter färg. 1 liter blandad kalkfärg täcker 8-12 m2 yta en omgång (Kalklitir rekommenderar målning med 2 omgångar).

Kalklitir kan användas inomhus, utomhus och på möbler. Färgen ska målas med en bred pensel ( färgen ska inte rollas med roller) Är du osäker på hur mycket du behöver, maila mig på annelie@ inreda.com så hjälper jag dig.

Missa inte videon till vänster, där Kalklitirs grundare Audur målar en vägg i två omgångar. Så enkelt. Så snyggt. Färgen heter Celadon Primo och den med x-stroke Lute Primo.

Färgen fungerar inte som tidigare kalkfärger. Kalklitir varken fäller, färgar av sig eller smular.

Det går att måla direkt på tapet och målade väggar, betong, trä etc. Fäster dock ej på glans

Kalklitir fäster ej på spackel, använd en acrylic primer eller häftgrund eller annan akrylbaserad grundfärg innan du målar med Kalklitir.

Torktid: 2-6 timmar.

Rekommenderas till fuktiga utrymmen såsom källare etc då det är en naturlig färg som andas och motverkar fuktskador.

FAQ: Jag har samlat alla vanligaste frågor & funderingar jag fått från kunder :
FAQ – vanliga frågor om Kalklitir

Info om hur du målar en vägg, underlag etc.

Info om hur du målar möbler

How to mix Kalklitir

Info

Art.nr: 21381-29975
Se mer från: Kalklitir
Se mer från färgskalan: Grå


Instruktionsvideo:


Instruktionsvideo med tekniken X-STROKES:


Instruktionsvideo från Malena :