Produktslinga:
Stor bild på Kalklitir limepaint 1 kg, Emma
Bild 2 på Kalklitir limepaint 1 kg, Emma Bild 3 på Kalklitir limepaint 1 kg, Emma Bild 4 på Kalklitir limepaint 1 kg, Emma Bild 5 på Kalklitir limepaint 1 kg, Emma

Kalklitir limepaint 1 kg, Emma

Kalklitir

798 kr

Leveranstid:

omgående

3 st

 

Beskrivning

Emma - det är Emmas alldeles egna framtagna färg tillsammans med Kalklitir.  

Behöver du fler än vad som finns i lager? maila annelie@inreda.com eller gå via chatten

Kalklitir är en underbar färg med lite betongkänsla, rå men ändå mjuk med en matt yta. Kalklitir är isländskt och gjord av vatten, kalk och pigment. Kalklitir är en naturprodukt och är möjligen den mest miljövänliga färgen som finns.

Här hittar du ett inlägg hos Emma med bloggen Att vara någons fru om när de tog fram färgen. Färgprov på Emma kommer snart! Bilderna ni ser här på produkten är bilder från hennes fantastiska hem.

Emmas kärleksbeskrivning till färgen: 

" Emma är färgen som Audur och jag tagit fram just för det här rummet. En färg som inte fanns och som jag försökte förklara som ”grå-brun-lite-fuktig-cement-liksom, mjuk-och-varm-inte-kall” när jag via bilder och ord försökte beskriva vad jag var ute efter. Och vet ni? Den blev exakt så."

" Titta bara! Hur vacker?!
Lite mörkare än exempelvis Leo, men inte för mörk, lite grå men också lite brun, varm och inte kall – och framförallt så levande. I det här rummet bad jag om att dom skulle ta i lite så vi fick fram den där ”stripiga” känslan på väggarna; det där lite ojämna som jag älskar. Inga x-strokes här, det skulle vara ruffare än ett sovrum, men fortfarande kännas mjukt. Jag. Är. Så. Nöjd. "

" Och den skiftar i olika ljus; från mer grått i ett visst ljus till mer brunt i ett annat…"

Kalklitir är förpackade i vackra påsar om 1 kg pulver. 1 kg pulver mixas med 1,7 liter vatten = 2 liter färg. 1 liter blandad kalkfärg täcker 8-12 m2 yta en omgång (Kalklitir rekommenderar målning med 2 omgångar).

Kalklitir kan användas inomhus, utomhus och på möbler. Färgen ska målas med en bred pensel ( färgen ska inte rollas med roller) Är du osäker på hur mycket du behöver, maila mig på annelie@ inreda.com så hjälper jag dig.

Missa inte videon till vänster, där Kalklitirs grundare Audur målar en vägg i två omgångar. Så enkelt. Så snyggt. Färgen heter Celadon Primo och den med x-stroke Lute Primo.

Färgen fungerar inte som tidigare kalkfärger. Kalklitir varken fäller, färgar av sig eller smular.

Det går att måla direkt på tapet och målade väggar, betong, trä etc. Fäster dock ej på glans

Kalklitir fäster ej på spackel, använd en acrylic primer eller häftgrund eller annan akrylbaserad grundfärg innan du målar med Kalklitir.

Torktid: 2-6 timmar.

Rekommenderas till fuktiga utrymmen såsom källare etc då det är en naturlig färg som andas och motverkar fuktskador.

FAQ: Jag har samlat alla vanligaste frågor & funderingar jag fått från kunder :
FAQ – vanliga frågor om Kalklitir

Galleri bildbank Kalklitir, massor av inspiration

Info om hur du målar en vägg, underlag etc.

Info om hur du målar möbler

How to mix Kalklitir

 

 

 

Info

Art.nr: 23340-32546
Se mer från: Kalklitir
Se mer från färgskalan: Grå


Instruktionsvideo:


Instruktionsvideo med tekniken X-STROKES:


Instruktionsvideo från Malena :