Produktslinga:
Stor bild på No 17 Hollandse Lucht - 100 ml Kritfärg
Bild 2 på No 17 Hollandse Lucht - 100 ml Kritfärg Bild 3 på No 17 Hollandse Lucht - 100 ml Kritfärg Bild 4 på No 17 Hollandse Lucht - 100 ml Kritfärg

No 17 Hollandse Lucht - 100 ml Kritfärg

LAuthentique

Produkten är slut i lager

 

Beskrivning

KRITFÄRG är en matt heltäckande färg med sammetskänsla som kan målas på vägg och möbler. Kommer färdigblandad. Kritfärg är en naturprodukt, vattenburen 100% mineralfärg och miljövänlig.

Appliceras med roller.

Ingen glans.

Kritfärg är en underbart vacker målarfärg med sammetsliknade matt yta. Vattenburen mineralfärg från en liten personlig fabrik i Holland med många olika färger. Färgen är lättarbetad och rolig att måla med.

L´Authentique kritfärg (Chalkpaint) kommer färdigblandad i vackra aluminiumburkar. Färgen går att måla direkt på tapet och målade väggar, betong, trä, möbler etc. För glansiga underlag eller spacklade ytor behövs det grundas med ett lager primer/grundfärg.

1 liter färg räcker till ca 8-10 kvm ( 4-5 kvm målad i 2 lager alternativt 8-10 kvm målad i 1 lager * )

95% av färgerna täcker med 1 lager beroende på underlaget och hur mycket underlaget suger men vi rekommenderar ett andra lager för extra effekt och ett snyggare resultat.

* Upplever du att kritfärgen känns trög att måla med kan du späda den upp till 10% med vatten första lagret och upp till 25% andra lagret. Kan vara lite lättare att måla den utspädd samt att den räcker lite mer.

Kritfärg ska målas med roller för att få en vacker jämn heltäckande yta. Är du osäker på hur mycket du behöver, maila mig på annelie@ inreda.com så hjälper jag dig.

Vid användning av naturliga pigment kan det bli färgdifferenser mellan olika tillfällen och blandningar. Köp tillräckligt med färg. Börja inte på en ny burk mitt på en vägg. Slutresultatet beror även på metoden du använder, hur mycket färg som använts och underlaget. Ett färgprov är en indikation på färgen, vi rekommenderar dig alltid att provmåla först och känna dig fram.

Du kan måla med olika metoder, ups and downs eller cirklar för att få en molnliknande känsla, hur hårt du målar med penseln och om du spätt ut den spelar också roll på utseende.

Glans: matt
Torktid: 8 timmar
Åtgång: 1 liter färg räcker till 10-12 kvm
Finns i provburk 100 ml, 1 liter, 2.5 liter och 5 liter. Ju större burk, desto billigare literpris.

Ytan måste vara torr, ren och fri från fett. Fettfläckar sandpappras ner. Kalkfärgen fäller inte och den är övermålningsbar.

Rekommenderas även till fuktiga utrymmen såsom källare etc då det är en naturlig färg som andas och motverkar fuktskador.

Bilden med penseldraget färgprov visar färgen som Kritfärg. Alla nyanser finns både som Kritfärg och Kalkfärg. Skillnaden är att kalkfärg kan målas flammig med ett levande uttryck och Kritfärg är heltäckande.

Kalkfärg – matt, flammigt, ojämnt lite levande uttryck, rå men sammetsliknande betongkänsla. Kritfärg – matt, platt jämnt resultat, heltäckande sammetsliknande känsla.

När du målar så är färgen väldigt mycket mörkare och börjar sen fläckvis torka. Det ser inte klokt ut och man undrar vad man gjort, men var lugn allt är under kontroll.

Kalkfärg – matt, levande, flammigt, rå men sammetsliknande betongkänsla.
Kritfärg – matt, platt jämnt resultat, heltäckande sammetsliknande känsla.

När du målar så är färgen väldigt mycket mörkare och börjar sen fläckvis torka. Det ser inte klokt ut och man undrar vad man gjort, men var lugn allt är under kontroll.

Frågor? Maila mig  så hjälper jag dig.

Här ser du fler bilder med Kalk- och kritfärg

 

 

Info

Art.nr: 26336-37341
Se mer från: LAuthentique
Se mer från färgskalan: Blå