Stor bild på Matta Hilton Stormy Weather
Bild 2 på Matta Hilton Stormy Weather Bild 3 på Matta Hilton Stormy Weather

Matta Hilton Stormy Weather

Classic Collection

Produkten är slut i lager


 


Beskrivning

Finns i flera storlekar:

170 x 230 cm (vikt 10 kg)
200 x 300 cm (vikt 15 kg)
250 x 350 cm (vikt 22 kg)
Mattan kan även specialmåttas, hör av dig med önskat mått för prisuppgift

Matta Hilton är tillverkad av återvunna petflaskor. Garnet kallas Pet Yarn, ett garn som är väldigt slitstarkt och lätt att hålla efter.

Skötselråd matta Hilton Stormy Weather:

- Förvara mattan rullad och emballerad under perioder då den ej används. Vik aldrig din matta.
- Mattan är ej maskintvättbar.
- Om hörnet/kanten på din matta reser sig, fukta området lätt och rulla mattan åt motsatt håll. Vänta i några minuter, rulla sedan ut mattan igen. Vid behov kan en vikt lämnas på mattan under tiden den torkar.
- Använd mattunderlägg för att minska slitage. Mattunderlägget fungerar även som halkskydd.
- Undvik att dra möbler fram och tillbaka över mattan. Använd möbeltassar/hjulskydd under soffben och bordsben.
- Vrid och vänd mattan ibland, då slits den jämnt.
- Dammsug mattan på båda sidor och under (på golvet) en gång i veckan. Använd aldrig borsten när du dammsuger. Dammsug endast mattan medluggs.
- Utsätt inte mattan för stark sol eller direkt solljus då färgerna kan blekas.

Ludd och noppor kan uppstå på denna typ av matta och oftast lugnar det ner sig med tiden. Detta är också ett kännetecken för alla mattor av denna tillverkningsteknik. Det kan vara bra att veta att noppor/luddande mattor inte är ett tillverkningsfel, utan karaktäristiskt för denna typ av tillverkningsteknik och material. Det handlar också till stor del om användning och underhåll.

Noppor kan uppstå där mattan utsätts för mycket trafik, förflyttning av möbler, dammsugarmunstycke med borste eller annan påfrestande hantering. Dammsug din matta innan du noppar av den, använd noppmaskin eller sax. Var försiktig så du bara tar bort luddet och inte skadar mattan på djupet. Avsluta med att dammsuga mattan i luggens riktning.

Alla Classic Collection mattor är handgjorda av professionella indiska vävare, detta gör att alla mattor är helt unika och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika. Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete och bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare. Mattorna är certifierade med Care & Fair vilket garanterar att de produceras utan illegalt barnarbete, under humana arbetsförhållanden och till skäliga löner. Det innebär även att de skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går främst till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

 

Info

Art.nr: 26610-37235
Visas i kategori: Möbler & Mattor—›Mattor
Se mer från: Classic Collection
Se mer från färgskalan: Blå