Stor bild på Matta Velvet Tencel Silver
Bild 2 på Matta Velvet Tencel Silver

Matta Velvet Tencel Silver

Classic Collection

Produkten är slut i lager


 


Beskrivning

Finns i flera storlekar:

140 x 200 cm (Vikt 10 kg)
170 x 230 cm (Vikt 14 kg)
200 x 300 cm (Vikt 21 kg)
250 x 350 cm (Vikt 31 kg)

En lyxig matta i glansig Tencel – Viskos. Matta Velvet ger en lyxig känsla till rummet och är fantastisk att sätta fötterna på.

Ludd och noppor är ett normalt beteende på denna typ av matta och oftast lugnar det ner sig med tiden. Detta är också ett kännetecken för alla finare viskosmattor. Det kan vara bra att veta att noppor/luddande mattor inte är ett tillverkningsfel, utan karaktäristiskt för denna typ av tillverkningsteknik och material. Det handlar också till stor del om användning och underhåll.

Noppor kan uppstå där mattan utsätts för mycket trafik, förflyttning av möbler, dammsugarmunstycke med borste eller annan påfrestande hantering. Dammsug din matta innan du noppar av den, använd noppmaskin eller sax. Var försiktig så du bara tar bort luddet och inte skadar mattan på djupet. Avsluta med att dammsuga mattan i luggens riktning.

Skötselråd matta Velvet Tencel Silver:

- Använd mattunderlägg för att minska slitage. Mattunderlägget fungerar även som halkskydd.
- Undvik att dra möbler fram och tillbaka över mattan. Använd möbeltassar/hjulskydd under soffben och bordsben.
- Vrid och vänd mattan ibland, då slits den jämnt.
- Dammsug mattan på båda sidor och under (på golvet) en gång i veckan. Använd aldrig borsten när du dammsuger. Dammsug endast mattan medluggs.
- Utsätt inte mattan för stark sol eller direkt solljus då färgerna kan blekas.
- Denna matta kan ej tvättas.
- Viskos är känsligt mot väta. Vid kontakt kan fula fläckar uppstå.

Alla Classic Collection mattor är handgjorda av professionella indiska vävare, detta gör att alla mattor är helt unika och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika. Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete och bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare. Mattorna är certifierade med Care & Fair vilket garanterar att de produceras utan illegalt barnarbete, under humana arbetsförhållanden och till skäliga löner. Det innebär även att de skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går främst till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

 

Info

Art.nr: 26624-37280
Visas i kategori: Möbler & Mattor—›Mattor
Se mer från: Classic Collection
Se mer från färgskalan: Grå