Stor bild på Matta handmålad Silk Azur
Bild 2 på Matta handmålad Silk Azur Bild 3 på Matta handmålad Silk Azur

Matta handmålad Silk Azur

Classic Collection

Produkten är slut i lager


 


Beskrivning

En handmålad silkematta i fantastiska Azurnyanser

Finns i 2 storlekar: 
170 x 230 (vikt 14 kg)
200 x 300 (vikt 21 kg)

Ludd och noppor är ett normalt beteende på denna typ av matta och oftast lugnar det ner sig med tiden. Detta är också ett kännetecken för alla finare viskosmattor. Det kan vara bra att veta att noppor/luddande mattor inte är ett tillverkningsfel, utan karaktäristiskt för denna typ av tillverkningsteknik och material. Det handlar också till stor del om användning och underhåll.

Noppor kan uppstå där mattan utsätts för mycket trafik, förflyttning av möbler, dammsugarmunstycke med borste eller annan påfrestande hantering. Dammsug din matta innan du noppar av den, använd noppmaskin eller sax. Var försiktig så du bara tar bort luddet och inte skadar mattan på djupet. Avsluta med att dammsuga mattan i luggens riktning.

Skötselråd Viskosmatta Silk Azur:

- Använd mattunderlägg för att minska slitage. Mattunderlägget fungerar även som halkskydd.
- Undvik att dra möbler fram och tillbaka över mattan. Använd möbeltassar/hjulskydd under soffben och bordsben.
- Vrid och vänd mattan ibland, då slits den jämnt.
- Dammsug mattan på båda sidor och under (på golvet) en gång i veckan. Använd aldrig borsten när du dammsuger. Dammsug endast mattan medluggs.
- Utsätt inte mattan för stark sol eller direkt solljus då färgerna kan blekas.
- Denna matta kan ej tvättas.
- Viskos är känsligt mot väta. Vid kontakt kan fula fläckar uppstå.

Classic Collections mattor är handgjorda av professionella indiska vävare, detta gör att alla mattor är helt unika och vissa små avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma. Dessa avvikelser är det som gör Classic Collections produkter så personliga och unika. Varje producerad Classic Collection matta skapar arbete och bidrar till att gamla hantverkstraditioner lever vidare. Mattorna är certifierade med Care & Fair vilket garanterar att de produceras utan illegalt barnarbete, under humana arbetsförhållanden och till skäliga löner. Det innebär även att vi skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

Info

Art.nr: 26628-37291
Visas i kategori: Möbler & Mattor—›Mattor
Se mer från: Classic Collection
Se mer från färgskalan: Blå