Produktslinga:
Stor bild på No 05 Nevel - 125 ml Kalkfärg
Bild 2 på No 05 Nevel - 125 ml Kalkfärg Bild 3 på No 05 Nevel - 125 ml Kalkfärg Bild 4 på No 05 Nevel - 125 ml Kalkfärg

No 05 Nevel - 125 ml Kalkfärg

LAuthentique

169 kr


Leveranstid:

Lagerantal:

omgående.

4 st

 

Order före kl 13 levereras från oss samma vardag om lagervara.
Önskar du fler än de som finns i lager, kontakta oss.

Beskrivning

Kalkfärg är en underbart vacker målarfärg med betongkänsla, rå men ändå sammetsmjuk med en matt yta. Vattenburen mineralfärg från en liten personlig fabrik i Holland med många olika färger. Kalkfärg är en naturprodukt, vattenburen 100% mineralfärg och miljövänlig.

Färgen är lättarbetad och rolig att måla med.

L´Authentique kalkfärg kommer färdigblandad i vackra aluminiumburkar. Färgen går att måla direkt på tapet och målade väggar, betong, trä, möbler etc. För glansiga underlag eller spacklade ytor behövs det grundas med ett lager primer/grundfärg.

1 liter färg räcker till ca 10-12 kvm
( 5-6 kvm målad i 2 lager alternativt 10-12 kvm målad i 1 lager * )

95% av färgerna täcker med 1 lager beroende på underlaget och hur mycket underlaget suger men vi rekommenderar ett andra lager för extra effekt och ett snyggare resultat.

* Personligen så rekommenderar jag att man späder kalkfärgen med 30% vatten för att få den mer lättmålad. Konsistensen är annars ganska krämig i burkarna, jag föredrar den mer utspädd. Lättare att måla med plus att den räcker lite mer. Dvs 1 liter kalkfärg, blanda ner 3 dl vatten.

Kalkfärg ska målas med en bred pensel ( färgen ska inte rollas med roller) för att få en vacker ojämn yta och en levande känsla. Är du osäker på hur mycket du behöver, maila mig på annelie@ inreda.com så hjälper jag dig.

Vid användning av naturliga pigment kan det bli färgdifferenser mellan olika tillfällen och blandningar. Köp tillräckligt med färg. Börja inte på en ny burk mitt på en vägg. Slutresultatet beror även på metoden du använder, hur mycket färg som använts och underlaget. Ett färgprov är en indikation på färgen, vi rekommenderar dig alltid att provmåla först och känna dig fram.

Du kan måla med olika metoder, ups and downs eller cirklar för att få en molnliknande känsla, hur hårt du målar med penseln och om du spätt ut den spelar också roll på utseende.

Glans: matt
Torktid: 8 timmar
Åtgång: 1 liter färg räcker till 10-12 kvm
Finns i provburk 125 ml, 1 liter, 2.5 liter och 5 liter. Ju större burk, desto billigare literpris.

Ytan måste vara torr, ren och fri från fett. Fettfläckar sandpappras ner. Kalkfärgen fäller inte och den är övermålningsbar.

Rekommenderas även till fuktiga utrymmen såsom källare etc då det är en naturlig färg som andas och motverkar fuktskador.

Obs! Bilden med penseldraget färgprov visar färgen som Kritfärg. Alla nyanser finns både som Kritfärg och Kalkfärg. Skillnaden är att kalkfärg kan målas flammig med ett levande uttryck och Kritfärg är heltäckande.

Kalkfärg – matt, levande, flammigt, rå men sammetsliknande betongkänsla.
Kritfärg – matt, platt jämnt resultat, heltäckande sammetsliknande känsla.

När du målar så är färgen väldigt mycket mörkare och börjar sen fläckvis torka. Det ser inte klokt ut och man undrar vad man gjort, men var lugn allt är under kontroll.

Frågor? Maila mig  så hjälper jag dig.

Här ser du fler bilder med Kalkfärg

Info

Art.nr: 26855-37858
Se mer från: LAuthentique
Se mer från färgskalan: Grå

Snabba leveranser. Beställ före kl 13, lagervaror levereras från oss samma vardag. Frakt 39 sek inom Sverige. Fraktfritt vid ordervärde över 499 sek. Returfrakt 49 sek.