Stor bild på Pepparkakor Mini plåtburk GULD 2017
Bild 2 på Pepparkakor Mini plåtburk GULD 2017 Bild 3 på Pepparkakor Mini plåtburk GULD 2017

Pepparkakor Mini plåtburk GULD 2017

Finsmakeriet

Produkten är slut i lager


Lagerantal:

0 st

 


Beskrivning

Liten miniburk med 8 pepparkakor i - i skimrande guldig färg. Ny färg på burken - samma goda innehåll!

Pepparkakan är kronjuvelen i bagerisamlingen hos Arbrå Ångbageri. De gyllenbruna kakorna handplockas ned från plåtarna till burken av bagarinnorna själva. Den välbekanta doften av ingefära och kanel, den höga kvaliteten på råvarorna och avsaknaden av transfetter och konserveringsmedel gör den till en favorit! Vi tror på att pepparkakor gör dig snäll! Vissa behöver kanske bara en, medan andra behöver en hel burk...

Miniburken innehåller 8 st pepparkakor, en fin och god present att ge bort!
Mått på burken: H 6 x Diam 7 cm.

Ingredienser: vetemjöl, socker, mjölkfritt margarin, sirap, ägg, bikarbonat och kryddor. Kan innehålla spår av mandel. 

Varför blir man snäll av pepparkakor? Ja, därom tvistar de lärde. Det äldsta pepparkaksreceptet i Norden är spårat till det Danska hovet och 1490-talet, men redan på medeltiden knaprade nunnorna i Vadstena kloster pepparkakor för glatta livet. De kallades då medicinplättar och sades vara bra mot allt från depression till svagsynthet. Ingredienserna hade rykte om sig att bota diverse åkommor: peppar mot psykiska sjukdomar, ingefära mot tröga magar och tandvärk, kardemumma mot blåmärken och kryddnejlika (i håret) mot kalla fötter. Dessutom sades det ha samma effekt som ostron för männens kärleksförmåga…Vad som stämmer är än idag inte vetenskapligt bevisat, men vi tror att de väldoftande ingredienserna i kombination med känslan av att unna sig en paus mitt i vardagen är det som gör dig snäll. Och att kunna ha en liten, liten bit av livets goda – i en burk i skafferiet.

Redan 1892 gick ugnarna varma på Arbrå Ångbageri. Till en början såldes dagsfärska matbröd, vetebröd och andra bullar i caféet intill och så fortsatte det år efter år – nästan hundra faktiskt. Under det färgstarka 1980-talet bestämde man sig för att gå över till att bara producera skorpor och den stora succén: pepparkakan. Så våren 2010 hände något i bageriet. Verksamheten flyttades till Bollnäs och de gamla grå stålskåpen antog en lackrosa ton. Två färgglada bagarinnor – fru Abrahamsson och fru Erlandsson tog plats vid bakborden och doften av ingefära och kanel blandades med nya tider och en entreprenörsanda med hjärta.

Historien sitter kvar i väggarna och kakorna är fortfarande lika goda, men idag är det Petra Abrahamsson som driver Arbrå Ångbageri och producerar sju sorters kakor som uppskattas för sin goda smak, bra råvaror och hemliga recept.

Info

Art.nr: 27019-38064
Visas i kategori: Jul—›
Se mer från: Finsmakeriet
Se mer från färgskalan: Guld