Stor bild på Pepparkakor Stor plåtburk 430 gr KUNGSBLÅ - årets färg 2017
Bild 2 på Pepparkakor Stor plåtburk 430 gr KUNGSBLÅ - årets färg 2017 Bild 3 på Pepparkakor Stor plåtburk 430 gr KUNGSBLÅ - årets färg 2017

Pepparkakor Stor plåtburk 430 gr KUNGSBLÅ - årets färg 2017

Finsmakeriet

Produkten är slut i lager


Lagerantal:

0 st

 


Beskrivning

Kungligt blå är årets färg på Peppakakor 2017-burken! Glimrande fin med guldbotten. Ny färg på burken - samma goda innehåll!

Pepparkakan är kronjuvelen i bagerisamlingen hos Arbrå Ångbageri. De gyllenbruna kakorna handplockas ned från plåtarna till burken av bagarinnorna själva. Den välbekanta doften av ingefära och kanel, den höga kvaliteten på råvarorna och avsaknaden av transfetter och konserveringsmedel gör den till en favorit! Vi tror på att pepparkakor gör dig snäll! Vissa behöver kanske bara en, medan andra behöver en hel burk... En burk innehåller ca 430 g, ca 75 st kakor.

Mått på burken: H 13 x Diam 15 cm.

Det är inte det lättaste att skicka pepparkakor så viss risk för kross (eller smulor snarare) finns det ju självklart. Men vi packar och emballerar väl för att de ska komma fram så fina de bara kan.

Ingredienser: vetemjöl, socker, mjölkfritt margarin, sirap, ägg, bikarbonat och kryddor. Kan innehålla spår av mandel. Det fina är att den snygga burken kan återanvändas när pepparkakorna är slut! Fyll på med andra kakor eller använd den till skafferivaror, eller varför inte till förvaring av pennor, räkningar, skruvar och spikar!

Varför blir man snäll av pepparkakor? Ja, därom tvistar de lärde. Det äldsta pepparkaksreceptet i Norden är spårat till det Danska hovet och 1490-talet, men redan på medeltiden knaprade nunnorna i Vadstena kloster pepparkakor för glatta livet. De kallades då medicinplättar och sades vara bra mot allt från depression till svagsynthet. Ingredienserna hade rykte om sig att bota diverse åkommor: peppar mot psykiska sjukdomar, ingefära mot tröga magar och tandvärk, kardemumma mot blåmärken och kryddnejlika (i håret) mot kalla fötter. Dessutom sades det ha samma effekt som ostron för männens kärleksförmåga…Vad som stämmer är än idag inte vetenskapligt bevisat, men vi tror att de väldoftande ingredienserna i kombination med känslan av att unna sig en paus mitt i vardagen är det som gör dig snäll. Och att kunna ha en liten, liten bit av livets goda – i en burk i skafferiet. Redan 1892 gick ugnarna varma på Arbrå Ångbageri. Till en början såldes dagsfärska matbröd, vetebröd och andra bullar i caféet intill och så fortsatte det år efter år – nästan hundra faktiskt. Under det färgstarka 1980-talet bestämde man sig för att gå över till att bara producera skorpor och den stora succén: pepparkakan. Så våren 2010 hände något i bageriet. Verksamheten flyttades till Bollnäs och de gamla grå stålskåpen antog en lackrosa ton. Två färgglada bagarinnor – fru Abrahamsson och fru Erlandsson tog plats vid bakborden och doften av ingefära och kanel blandades med nya tider och en entreprenörsanda med hjärta.

Historien sitter kvar i väggarna och kakorna är fortfarande lika goda, men idag är det Petra Abrahamsson som driver Arbrå Ångbageri och producerar sju sorters kakor som uppskattas för sin goda smak, bra råvaror och hemliga recept.

Info

Art.nr: 27095-38157
Visas i kategori: Jul—›
Se mer från: Finsmakeriet
Se mer från färgskalan: Blå