NYTT
Stor bild på Kalklitir limepaint 1 kg, Aubergine
Bild 2 på Kalklitir limepaint 1 kg, Aubergine Bild 3 på Kalklitir limepaint 1 kg, Aubergine

Kalklitir limepaint 1 kg, Aubergine

Kalklitir

Produkten är slut i lager

 

Beskrivning

Aubergine är en mörk ton med lite brunröttlila i oich påminner såklart om aubergine. Underbart vacker

Kalklitir är en underbar färg med lite betongkänsla, rå men ändå mjuk med en matt yta. Kalklitir är isländskt och gjord av vatten, kalk och pigment. Kalklitir är en naturprodukt och är möjligen den mest miljövänliga färgen som finns.

Kalklitir är förpackade i vackra påsar om 1 kg pulver.
1 kg pulver mixas med 1,7 liter vatten = 2 liter färg.
1 liter blandad kalkfärg täcker 8-10 m2 yta en omgång
(Kalklitir rekommenderar målning med 2 lager).
1 påse räcker därmed till ca 8-12 kvm väggyta (2 lager), (8-12 kvm är beroende på hur mycket underlaget suger)

Kalklitir kan användas inomhus, utomhus och på möbler. Färgen ska målas med en bred pensel ( färgen ska inte rollas med roller) Är du osäker på hur mycket du behöver, maila mig på annelie@ inreda.com så hjälper jag dig.

Missa inte videon nedanför där Kalklitirs grundare Audur målar en vägg i två omgångar. Så enkelt. Så snyggt. Färgen heter Celadon Primo och den med x-stroke Lute Primo.

Kalkfärg har funnits i tusentals år men numera är färgen inte lika svårhanterlig att jobba med. Det är lite som version 2 av Kalkfärg. Väldigt enkel att måla med. Kalklitirs färg kommer i pulverform och du blandar själv ut den med vatten. Vatten som finns i allas kranar hemma, vilket gör att man inte behöver frakta färgburkar som är upp till 3 ggr tyngre pga vätska, det behövs ej heller massa skyddande packmaterial och emballagre vilket såklart är guld ur miljöperspektiv ang frakter både från fabriken i Belgien till inreda.acom och från oss till dig som kund.

Kalklitir varken fäller, färgar av sig eller smular.

Det går att måla direkt på tapet och målade väggar, betong, trä etc. Fäster dock ej på glansig tapet, så måla först ett lager grundfärg eller ett lager väggfärg.

Kalklitir fäster ej på spackel, använd en acrylic primer, häftgrund eller annan akrylbaserad grundfärg innan du målar med Kalklitir.

Torktid: 2-6 timmar.

Rekommenderas även till fuktiga utrymmen såsom källare etc då det är en naturlig färg som andas och motverkar fuktskador.

Färgen kan se olika ut på alla bilder du hittar online när du söker, dels är det för att den är flammig och beroende på hur man målat. Men dagsljus, belysning och även de färger du har runt omkring väggen, såsom färg på golv, gardiner, möbler spelar också roll. Samt om den som målat valt ett filter när de lagt upp bilder så blir det inte riktigt överensstämmande. Du kan beställa färgprover om du önskar för att se och jämföra, det är såklart det bästa.

Limepaint, lime är engelska ordet för kalk

FAQ: Jag har samlat alla vanligaste frågor & funderingar jag fått från kunder :
FAQ – vanliga frågor om Kalklitir

Galleri bildbank Kalklitir, massor av inspiration

Info om hur du målar en vägg, underlag etc.

Info om hur du målar möbler

How to mix Kalklitir

Info

Art.nr: 27660-39011
Se mer från: Kalklitir
Se mer från färgskalan: Lila