Inreda.com nätbutiken med de roliga inredningsprylarna

Inreda.com har sålt heminredning på nätet sen 1999 och har ett noga utvalt sortiment. Vi gillar snygga, praktiska och roliga prylar, gärna med en färgglad design. Här hittar du också kända varumärken men även produkter med unik design som bara finns hos oss.

Shoproom / Butik

Vi har öppet ca 2 dagar i veckan i vårt shoproom på Lidingö. Här kan du handla utvalt sortiment från vår webbshop, se Kalklitir uppmålat på väggar, provsitta och handla möbler samt inspireras.

Veckans öppettider : här ser du mer om vårt shoproom
Adress: Tryffelslingan 12, Lidingö

Webbshop

Öppet dygnet runt och snabba leveranser

Bakgrund

Inreda.com grundades 1999 av Annelie Persson, idag är det en av Sveriges äldsta webbshoppar.

Inreda.com är byggd på en helt egenutvecklad e-handelslösning för att utseende och teknik ska bli enligt egna krav på e-handel. Webbfabriken.com står för tekniken och säkerheten bakom webbshopen samt betallösningarna.

Inredas produktsortiment

inreda.com erbjuder hela Sverige inredningsdetaljer som gör hemmet vackrare, gladare och personligare. Allt är noga utvalt med mycket omsorg.
- När jag ser vissa saker får jag en sån där härlig känsla i magen av förälskelse. Det kan vara färgen, formen eller funktionen som attraherar mig. Jag hoppas på att kunna föra vidare samma känsla till mina kunder. Med färgklickar kan man åstadkomma många små glada glädjeskutt för öga och sinne att må bra av.


Hur det hela började

Året var 1999 och jag var mammaledig med min son Kevin då 4 månader. Jag hade svårt att vara ledig, det kryper lite i mig när jag inte har något mål och inte så många vänner var lediga samtidigt. Efter några månader i soffan med Oprah Winfrey, Glamour och Ricki Lake så kände jag att det här var inte min grej att bara hänga.

Jag var mammaledig från en tjänst på Ericsson Mobile Communications där jag var utbildad inköpare men även fick axla rollen som avdelningens intranätansvarig och utbildade mig inom webbdesign. När avdelningen skulle flytta till nytt hus i Kista så fick jag, nä tog kommandot själv när jag så här i efterhand tänker efter, att inreda hela avdelningen med allt från skrivbord, gardiner, konferensrum, uppehållsrum och färgsätta golv, väggar och ja allt. Det blev väldigt lyckat och fler avdelningar efterfrågade min hjälp. Det var startskottet till att jag förstod att andra gillade min stil.

Min sambo Robert är it-nörd i positiv bemärkelse och kan precis allt. Webbutvecklare och tekniker och började bygga web 1992, då han var 20 år. Hans första program skrev han redan när han var 6 år.

Jag har tidigare jobbat 3 år i butik, när jag bodde i Göteborg och Champagne-koncernen på NK Designers, Marlboro Classics och Champagne var mina arbetsplatser. Jag visste att jag ville ha en butik men att inte kunna gå på lunch och på toa, vara låst vissa tider är inte min grej. Så ingen butik men väl en nätbutik kanske kunde vara något för mig? Så alla pusselbitarna föll sig helt naturligt. Jag hade erfarenhet och kunskap av inköp, butik och webbdesign och Robert av att bygga webb. Vid det här laget inser man även att alla jobb jag haft sen jag slutade skolan har i princip varit en skola på vägen. Före Ericsson och Champagne har jag jobbat på Ingram Micro i 10 år (då hette det DataTeam) och under åren på olika avdelningar: orderavdelning, ekonomi/reskontra och inköpsassistent. Allt detta var pusselbitar på vägen till vad jag ville.

Jag satt hemma och vidareutvecklade mig i programmet FrontPage (för webbdesign, för er som minns det programmet :) ) och byggde ihop en layout jag ville ha. Toppen, nu fanns designen och hur jag ville att utseende skulle se ut. Robert byggde sen en egen teknisk lösning utifrån mina skisser och snart var webbshoppen klar. Nu saknades bara produkter.

Det här var ju vid den tiden som internet ansågs vara en fluga.

Och ingen trodde så vidare värst mycket på e-handel.

Det var dags för Formex, butikernas inköpsmässa nummer 1 i Sverige. Det var hösten 1999. Jag hade med mig ett utdrag av webbshoppens design, väl paketerat i en plastficka. Jag var så laddad och längtade efter att få hitta produkter att ha i min webbshop. Jag gick in till 100 leverantörer i olika montrar. Alla sa nej. Ingen trodde på e-handel. Jag var välkommen tillbaka senare när jag var igång igen. Ett nej är inte ett nej förräns man får ett ja. Så det var bara att fortsätta. Som tur var så fanns det 3 stycken leverantörer som trodde på min glöd och min entusiasm! Och jag fick bli återförsäljare till deras sortiment. Det var Etol, Ad Hoc och Rama in & rum. Med deras sortiment så hade jag en hel del produkter.

Känslan att packa upp första leveransen i mitt kök, den kommer jag aldrig glömma. Wow! Nu var jag på väg och igång. Lagret hade jag i en garderob i hallen och packade order på köksbordet. 1999-09-24 öppnade webbshoppen!

Mycket har hänt sen dess! Och tur är väl det :)  

Idag är e-handel en självklarhet. Jag har varit med om mycket under de här 15 åren sen jag startade, både tuffa motgångar och glada härliga medgångar, precis som i de flesta företag. Det är en utmaning i att inte veta hur det ser ut om 5 år. Med det menar jag att för 5 år sen så fanns knappt handel via iPhone och iPad. Idag 2014 står det för 60-70% av våra besökare. För 5 år sen var inte heller bloggandet, facebook, instagram, pinterest och twitter så stort. Så det är med ännu större spänning och nyfikenhet jag ser fram emot de kommande åren.

Tack och stor kram på er alla därute som har trott på mig och inreda.com under alla de här åren!! Och tack för att vi får äran att ha dig som kund! Alla återkommande kunder gör mig så glad. Och hjärtat tar alltid ett extra glädjeskutt när jag ser kunders namn i ordersystemet som jag känner igen från starten!

Annelie Persson Inreda.com


Annelie Persson
grundare och vd inreda.com

 

Gå till början av sidan