VÅRA KÖPVILLKOR

Detta köpvillkor beskriver på vilka betalsätt du har att välja mellan, med vilka leveranssätt som vi kan leverera din vara på och hur du går tillväga om du önskar returnera eller reklamera varan du köpt. Den 13 juni 2014 trädde den nya distans- och hemförsäljningslagen i kraft. För att läsa mer om den nya lagen ber vi er besöka Konsumentverkets hemsida.
När du slutför din beställning hos oss och genomfört din betalning har du accepterat det som står här i vårt köpvillkor.  

Integritetspolicy (klicka här)


SORTIMENTET

uppdateras regelbundet. Nyheter och erbjudanden uppmärksammas i vårt nyhetsbrev som går ut till medlemmarna. Vi reserverar oss för eventuella fel gällande pris och texter i webbshoppen.

PRISER

anges i SEK (inklusive moms).

BETALNING

kan för tillfället endast ske via Swish.

Swish

Ange ditt mobilnummer, öppna din Swish-app, godkänn med Bank ID. Klart och bekräftelse på skärmen. För att betala med din Swish-app behöver du ha senaste versionen 3.0 installerad. Alla uppgifter (belopp, ordernummer) följer med automatiskt till din Swish app.

LEVERANSSÄTT OCH LEVERANSKOSTNAD 

När leverans sker från oss får du under dagen en avisering via e-post till den e-postadress du angett vid beställningstillfälle.

Fraktkostnad: 
Frakt 115 kr. Returfrakt 150 kr.

Leverans inom Sverige: 
Dina varor levereras med DHL. För outlöst paket som kommer i retur till oss debiteras 500 SEK.

DHL
Dina varor levereras till närmsta DHL-ombud. Med i aviseringen från oss får du paketets kollinr. Leverans ankommer ditt ombud oftast dagen efter det har gått från oss.

SMS-avisering

Du får ett SMS från DHL samma dag som ditt paket anländer till ditt ombud. I SMS:et finns en kortare variant av ditt kollinr och en pin-kod som du behöver ha med dig. Påminnelse via SMS går ut dag 3 samt en pappersavi dag 10.

Liggetid på ombud
Se till att du hämtar din leverans på ombudet inom 14 dagar för att undvika onödiga extrakostnader och kostnader för ej uthämtade paket 500 kr.

Leverans till annan mottagares adress
Om du vill att leverans skall ske till annan mottagares adress så anger du leveransadressen i beställningsformuläret i meddelandefältet "leverera till annan adress".


Utrikes leveranser

Leveranser går med UPS och oftast hemleverans.
Leverans är möjlig till samtliga länder, i kassan ser du aktuella priser och länder. Önskar du leverans till ett land som inte är med, kontakta inreda.com

Privatpersoner inom EU betalar svensk moms. Tullavgift tillkommer ej inom EU.

Privatpersoner utanför EU betalar ej svensk moms (momsen räknas bort i kassan i varukorgen efter att du valt land).

Leverans till Norge:

Din beställning skickas UPS. Du betalar inte svensk moms. Norsk moms och ev tull tillkommer, den debiteras dig i efterhand av fraktbolaget.

Företag betalar aldrig svensk moms vid export. Vi behöver ert VAT-nr för att kunna exportera. Meddela oss ert VAT-nr så gör vi en återbetalning av momsen. 

Leveranstiden

Omgående: Leveranstiden är normalt inom 1-2 arbetsdagar från oss. Självklart försöker vi göra vårt bästa att din leverans ska gå iväg snabbt från oss.

TRANSPORT

Om varan skadas eller kommer bort under transporten från Inreda.com till kunden så är Inreda.com (betalnings)ansvariga. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den till Inreda.com så är kunden (betalnings)ansvarig.
Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall Du omedelbart reklamera detta till DHL eller utlämningsstället inom 7 dagar samt behålla emballaget. Det är du själv som ansvarar för att reklamera skadad transport och krävs för att du ska kunna få eventuell ersättningsvara eller återbetalning. Ta ett kort på skadan.


REKLAMATIONER

Skulle varan vara skadad eller på något annat sätt defekt eller om du fått fel vara/ fel antal så ber vi dig kontakta oss omedelbart på email info@inreda.com så vi kan rätta till felet. Vi skickar dig ett adresskort för att du fraktfritt ska kunna returnera den felaktiga varan. Ersättningsleveransen sker naturligtvis helt utan kostnad för dig. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss. Reklamation vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.


ÖPPET KÖP

Du har full rätt att byta till annan vara, färg eller ångra ditt köp inom 14 dagar räknat från den dag du hämtat ut ditt paket. Ny lag för distanshandel trädde i kraft från 13 juni 2014 och den innebär att ni kan ångra ett köp även om du använt varan. Ni har rätt till viss eller hel ersättning för den återlämnade varan men ett värdeminskningsavdrag kan komma göras i samband med detta. Värdeminskningsavdraget beslutar vi efter vi gått igenom varan du återlämnat. Avdraget kan inte överklagas eller bestridas.

Viktigt!
 Innan du bestämmer dig för att återlämna en vara till oss måste du först kontakta oss och få vägledning om hur du går tillväga. Kontakta oss via email till order@inreda.com och avvakta information från oss. Information medföljer även i din leverans.

  1. önskar du returnera en vara står du själv för returfrakten
  2. önskar du en returfraktsedel från oss är kostnaden för returfrakt 69 kr för ett normalpaket.

Har du beställt en vara som inte kan skickas på vanligt vis t.ex. en matta, bord och stolar blir returfrakten motsvararande vad vi får betala för frakten. Kontakta därför oss innan för att få bästa pris och lämpligt retursätt.

Vill ni få återbetalt fullt belopp mot vad ni betalat för varan måste varan vara oanvänd och returneras i originalförpackning, om den hade en sådan samt med eventuella originalhandlingar. Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan så återbetalar vi varans värde till dig. Är varan använd beslutar vi ett värdeminskningsavdrag baserat på vår bedömning av varans skick.

Har du betalat med faktura är det viktigt att vi får in returen innan fakturans förfallodatum. Först när vi mottagit och kontrollerat varan kan vi kreditera varans värde på fakturan. Observera det tar oss minst ett par dagar innan vi hunnit kontrollera varan och kan meddela er vad som gäller. Detta måste du planera för när du ska returnera varan.
Fraktbeloppet + eventuella andra varor och kostnader återstår Er att betala. Någon ny faktura sänds ej ut, däremot ett bekräftelsemail att vi mottagit returen + nya beloppet som Ni ska betala. Det är viktigt ni betalar in i tid till Klarna för att undvika eventuella förseningsavgifter eller andra kostnader.

Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav eller skickat på felaktigt sätt utlöses ej av oss och skickas automatiskt tillbaka till er med ytterligare kostnader för er.


Enklast hantering är att du begär en retursedel a 150 kr från oss.
Returnerar du själv varan kan du inte skicka med Postpaket Kontant, de hamnar på ombud och lagret har inte möjlighet att hämta ut dem där.
Du kan inte heller skicka returer eller leveranser som rekommenderat (REK) till oss Posten inte kör ut dessa till oss utan hamnar på ett ombud för att skickas tillbaka till er.


FALSKA BESTÄLLNINGAR ELLER BETALNING MED STULNA UPPGIFTER/BETALKORT

Alla falska beställningar eller betalningar genomförda med stulna uppgifter eller stulna betal- och kreditkort polisanmäls!

Alla köp som görs här loggas och kan spåras till er som gör beställningen. Detta är för att bistå polis och åklagare med bevis om det behövs.

 INTEGRITETSPOLICY

UPPGIFTER VI BEHANDLAR

Vi hanterar olika typer av personuppgifter beroende på hur du nyttjar våra tjänster samt i viss mån vad du själv väljer att delge oss.

SOM BESÖKARE

Nedan information behandlas under den tid du vistas på någon av inredas webbaserade tjänster. Detta för att bland annat ge dig en personligt anpassad upplevelse.

VAD VI SPARAR

VARFÖR VI SPARAR DET

NÄR DU HANDLAR

För att fullfölja vårt avtal med dig som kund behandlar vi nedan information när du handlar hos oss.

VAD VI SPARAR

VARFÖR VI SPARAR DET

HUR LÄNGE SPARAS DINA UPPGIFTER

Dina uppgifter sparas så länge ändamålet kräver det. I vissa fall finns det lagstadgade krav på att spara uppgifter i en viss tid, t.ex. vid bokföring. I andra fall sparar vi uppgifterna så länge vi behöver dem för att t.ex ge dig hjälp vid reklamationsfrågor samt garantier och byten..

inreda kan inte göras ansvarig för förlust av något slag som kan uppstå vid användning av vår webbplats på grund av intrång i inredas system eller andra driftstörningar som inreda inte är ansvarig för. Du lämnar därför dina personuppgifter på egen risk. Vi rekommenderar att du alltid skyddar dig och dina personuppgifter genom att stänga ned din webbläsare efter användning, installerar antivirusprogram och kontinuerligt uppdaterar din programvara.

VEM HAR TILLGÅNG TILL DINA PERSONUPPGIFTER?

inreda samarbetar samt köper tjänster av andra företag och dina uppgifter kan därför komma att hanteras av dem. inreda vidtar nödvändiga tekniska, legala och organisatoriska åtgärder för att säkra dina personuppgifter.Vi eftersträvar att aldrig dela mer personuppgifter än absolut nödvändigt med respektive partner.

BETALNING

För att hantera din betalning vid ett köp samarbetar inreda med företag som är specialiserade inom betalningslösningar, bl.a. Klarna, ePay och Swish handel.

Logistik

För att hantera leveranser skickas personuppgifter, namn, adress, telefon till logistikhanteringssystem för att få ut adressetiketter och till transportörens system. Bl.a. Postnord, Unifaun Online, DHL och UPS.

Nyhetsbrev

Utskick av nyhetsbrev sker till den e-postadress du anmält till oss vid en beställning eller registrerat dig för nyhetsbrev. Utskicken sker på säkert sätt via Webbfabriken.com

 

DINA RÄTTIGHETER

Du har rätt att få reda på vilka av dina personuppgifter inreda behandlar. Du har även rätt att få dina personuppgifter som inreda behandlar korrigerade. I de fall inreda ej behöver uppgifterna för att uppfylla rättsliga krav har du rätt att få dina personuppgifter som inreda behandlar raderade.

LAGRING AV PERSONDATA

Vi vidtar lämpliga skyddsåtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lag rörande säkerhet och personlig integritet. Samma krav ställer vi på våra underleverantörer.

Vi använder oss av militär- samt industristandarder för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. Till exempel SSL/TLS, Pbkdf2, PGP och envägs hash-algoritmer.

Skyddet implementeras med systematiska, organisatoriska och tekniska åtgärder för att säkerställa integritet, sekretess och tillgänglighet.

ÄNDRINGAR

inreda förbehåller sig rätten att ändra denna integritetspolicy. Eventuella ändringar kommer att aviseras på inredas webbsida för respektive.

Du kan kontakta personuppgiftsansvariga genom att skicka e-post till: info@inreda.com

KONTAKTA OSS

Du når oss på e-post order@inreda.com 
 
Företagsnamn: Inreda.com, (Soulergy AB). Lager på Tryffelslingan 12, 18157 Lidingö.
Organisationsnr: 556782-0682. Företaget har F-skattsedel